Info om regnskoven/Danmarksparken

Randers Regnskov er et levende økosystem under konstant forandring, og der sker altid noget nyt - et helt unikt sted for børn og voksne i alle aldre!

Den 3600 m2 store tropeudstilling består i dag af tre kupler med dyr og planter fra verdens tre store regnskovskontinenter: Sydamerika, Asien og Afrika. I Randers Regnskov kan du desuden besøge det Asiatiske Slangetempel, hvor ugiftige snoge og kvælerslanger lever frit, den mørke Afrikagrotte med nataktive dyr, og den sunkne fregat ”Sirenen”, hvor du kan opleve et væld af farvestrålende saltvandsfisk og koraller fra verdens koralrev.

Omkring halvdelen af de over 250 dyrearter, som Randers Regnskov huser, lever frit og findes således i det samme unikke tropiske økosystem som de besøgende.

Udover Regnskovens tropeudstilling er det også muligt at besøge den udendørs børnezoo ved Regnskovens Café. Her kan forældrene slappe af, mens børnene hygger sig sammen med de vestafrikanske geder og hvide, danske landkaniner.

Årets store nyhed DanmarksParken, der er bygget i samarbejde med Friland, og som blev indviet af Randers Regnskovs protektor grevinde Alexandra med familie den 23. juni, er et stort udendørsområde, hvor hele familien under åben himmel kan hygge sig med leg, dyr og hinanden.

I DanmarksParken kan du...

Skue ud over hele Gudenådalen fra det 10 meter høje udkigstårn placeret på gangbroen mellem Randers Regnskov og DanmarksParken.

Bruge timer på den kæmpestore naturlegeplads, der er fyldt med sjove udfordringer for børn og barnlige sjæle i alle aldre, og hvor du kan prøve kræfter med livet som jæger i den tætte skov.

Komme helt tæt på alle bondegårdsdyrene store som små.

Ligge på knæ og kigge efter danske snoge og vinbjergsnegle, der findes et i stort antal i området.

Spise din medbragte mad udendørs i hyggelige naturomgivelser eller i en af hytterne i den lille urtidslandsby, hvor der også findes en bålplads. Her kan du sommetider hjælpe guiderne med at lave mad over bålet.

Spise en lækker, hjemmelavet buffet med friske, danske råvarer i Frilandsgårdens restaurant.

Gå direkte fra DanmarksParken ud i Gudenådalen med det smukke engområde, Vorup Enge, der i sommerhalvåret afgræsses af gamle, danske husdyrracer og året rundt af den majestætiske europæiske bisonokse.

Husk også at besøge det spændende 118 ha natur tæt ved Randers Regnskov

naturområde Vorup Enge mindre end 300 meter fra Randers Regnskov. I engene er der anlagt stier, og der er opført tre nye fugletårne, hvorfra områdets spændende dyreliv kan iagttages. I sommerhalvåret afgræsses engene med gamle danske husdyrracer.